zaterdag 20 oktober 2012

Mens en samenleving: experimenterend koken


Zonder dat de mensen het zelf beseffen groeien ze mee in een pluralistische maatschappij. Ze gaan op reis naar een ander land, zoals Japan en proeven daar een traditioneel gerecht en willen dit zelf klaarmaken.

Doordat de smaken anders zijn (pittiger, zoeter, malser, …), vinden sommige mensen dit zeer aangenaam. Tevens eet je daar voedingsmiddelen die bij ons niet vaak worden gegeten (bv. geit, cavia, …). Degene die dit klaarmaken of beleefd hebben, vertellen dit door aan hun vrienden en deze proberen het ook eens te bereiden. Op deze manier beginnen er veel mensen ‘anders’ te koken, want je geraakt gemakkelijk aan het recept. Je kunt deze vinden op het internet,
in kookboeken, via mond-aan-mond reclame of via kookcursussen.

Door deze verandering in de maatschappij bereiden we spaghetti, pizza, moussaka en tal van andere gerechten. Evenals vind je al deze producten stilaan in onze winkels.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het altijd leuk om traditionele gerechten te proberen op reis en ik kan hier echt van genieten. Vaak zoek ik dan enkele gerechten op op het internet en bereid ik deze eens voor mijn gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doordat we nieuwe smaken ontdekken, wordt onze kennis verrijkt. Het zorgt ervoor dat we geprikkeld worden om telkens iets nieuws te toveren in onze kookpotten. Ook door de talrijke aanwezigheid van kookprogramma's, groeit onze kennis over de verschillende soorten ingrediƫnten. Ik vind dit positief want zo leer je telkens iets nieuws ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen